Raaks

 

Bel me terug

 

Stuur een e-mail

De Case

Marjorie en Bas vroegen ons een logo te bedenken voor hun nieuwe grandcafé aan de Groeneplaats. De naam Raaks hadden ze al bedacht. Een historisch verantwoorde keuze want op de plek van hun nieuwe bedrijf stonden vroeger woningen die het Raaksje werden genoemd. Daarnaast wilden ze ook graag een beeldelement van het oude Den Burg (Burgh, verstevigde vesting) hierin verwerkt.

Het proces

Samen met Marjorie en Bas probeerden we een beeld te vormen over hoe hun zaak er uit zou komen te zien. Ze waren gecharmeerd van de sfeer van een grandcafé, brasserie. Mooie houten vloer, hoge ramen, leestafel, klassiek/luxe interieur. Maar evengoed laagdrempelig en zonder sterallures. Kleuren, okergeel/goud en donkerblauw.

En zo…

Met deze ingrediënten konden we aan de slag. We maakten enkele basisvoorstellen met een moderne en toch sierlijke typografie. Daarbij een krachtig beeldmerk van het oude centrum van Texel. No nonsens, stijlvol, krachtig. Goed toepasbaar op vele uitingen.

Het gekozen logo werd in de volgende fase verfijnd en uitgewerkt voor verschillende doeleinden

Online

Op basis van het definitieve logo, kleur, sfeer etc. werd ook de website vormgegeven

Neem contact met ons op

Ben je van plan een bedrijf te starten en ben je op zoek naar een passende huisstijl en/of kan je wel wat hulp gebruiken met de communicatieaanpak? Neem contact op met Ronald of Romana: (0222) 310 618, info@ziltezaken.nl of gebruik onderstaand formulier.

Cases

Ik zie je bij Bries20!
We vertellen je graag hoe een avontuur van een Larense familie dé aanwinst van De Koog werd.

Niet zomaar een reisbureau
Vai Forte biedt exclusieve, life changing inspiratiereizen voor zowel particulieren als bedrijven. Vai Forte zet individuen en teams aan er (weer) voor te gaan. Voor passies, missies, doelen, talenten. Wij hielpen deze unieke start-up met de visuele identiteit en communicatie-invulling.

Raaks, een bijzondere plek met een dito gechiedenis

Het hart van Den Burg, de Groeneplaats, is een bijzondere locatie. De naam van het grand café is te danken aan de rijke historie van dit plein.

Ontdek de whiskey van The Isle of Texel

Met de whiskey en likeuren van stokerij De Lepelaar, gevestigd op Landgoed De Bonte  Belevenis, haal je iets bijzonders in huis. Zij zorgden voor de inhoud, wij ontwikkelden de verpakkingen.

Restyling ‘Op de Boot’
Rebotex is sinds de jaren ’80 de naam van de restauratie aan boord van de TESO-schepen en de kiosk in Den Helder. De naam Rebotex (Restauratie Boot Texel) werd inmiddels ervaren als weinig zeggend en emotieloos. Daarom vroeg Rebotex ons mee te denken over een nieuwe naam.

Zuivelboerderij Texel

Zuivelboerderij Texel: Heerlijke zuivel op sien Texels! 175 koeien die samen 1,6 miljoen liter melk per jaar produceren. Hiervan gaan Corine en Evert de komende...

Read More »

Tuinderij Texel

Vincent was op zoek naar een professionele uitstraling voor zijn tuinderij. Hij kweekt groente, aardappelen én bloembollen. Alles kleinschalig en gifvrij… Voor de verkoop in...

Read More »

Krimboek

Jubileumboek De Krim 50 jaar Naar aanleiding van het 50-jarige bestaan van De Krim er is een jubileumboek gemaakt. Aan ons de eer om dit...

Read More »