Raaks

 

Bel me terug

 

Stuur een e-mail

De Case

Marjorie en Bas vroegen ons een logo te bedenken voor hun nieuwe grandcafé aan de Groeneplaats. De naam Raaks hadden ze al bedacht. Een historisch verantwoorde keuze want op de plek van hun nieuwe bedrijf stonden vroeger woningen die het Raaksje werden genoemd. Daarnaast wilden ze ook graag een beeldelement van het oude Den Burg (Burgh, verstevigde vesting) hierin verwerkt.

Het proces

Samen met Marjorie en Bas probeerden we een beeld te vormen over hoe hun zaak er uit zou komen te zien. Ze waren gecharmeerd van de sfeer van een grandcafé, brasserie. Mooie houten vloer, hoge ramen, leestafel, klassiek/luxe interieur. Maar evengoed laagdrempelig en zonder sterallures. Kleuren, okergeel/goud en donkerblauw.

En zo…

Met deze ingrediënten konden we aan de slag. We maakten enkele basisvoorstellen met een moderne en toch sierlijke typografie. Daarbij een krachtig beeldmerk van het oude centrum van Texel. No nonsens, stijlvol, krachtig. Goed toepasbaar op vele uitingen.

Het gekozen logo werd in de volgende fase verfijnd en uitgewerkt voor verschillende doeleinden

Online

Op basis van het definitieve logo, kleur, sfeer etc. werd ook de website vormgegeven

Neem contact met ons op

Ben je van plan een bedrijf te starten en ben je op zoek naar een passende huisstijl en/of kan je wel wat hulp gebruiken met de communicatieaanpak? Neem contact op met Ronald of Romana: (0222) 310 618, info@ziltezaken.nl of gebruik onderstaand formulier.

Cases

Ik zie je bij Bries20!
We vertellen je graag hoe een avontuur van een Larense familie dé aanwinst van De Koog werd.

Niet zomaar een reisbureau
Vai Forte biedt exclusieve, life changing inspiratiereizen voor zowel particulieren als bedrijven. Vai Forte zet individuen en teams aan er (weer) voor te gaan. Voor passies, missies, doelen, talenten. Wij hielpen deze unieke start-up met de visuele identiteit en communicatie-invulling.

Beleef de bewogen geschiedenis van Texel

Er is in het verleden heel wat gebeurd op Texel. En dan met name rond de Tweede Wereldoorlog. Bij Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel komen deze verhalen tot leven. Wij werden gevraagd hier een passende nieuwe website voor te ontwikkelen.

101 websites: een greep uit…

Bij Zilte Zaken maken we gemiddeld zo’n 12 websites per jaar. Altijd met behulp van de laatste technieken en de meest optimale functionaliteiten passend bij de doelstelling en doelgroep(en) van de website. Hoe eenvoudig of uitgebreid ook, en wat je budget ook is. Check it out:

Hardloper en fysiotherapeut Robert Bakker kwam bij ons met het idee voor een hardloopboek met de mooiste routes op het eiland. Na een paar afspraken en brainstormsessies zijn we in samenwerking met tekstschrijver Joop Rommets aan de slag gegaan.

De Lepelaar

Ontdek de whiskey van The Isle of Texel Met de whiskey en likeuren van stokerij De Lepelaar, gevestigd op Landgoed De Bonte  Belevenis, haal je...

Read More »

Kampeershop Texel

Familie Rikkenberg runt sinds 2014 de Kampeershop op Texel. Het is de meest uitgebreide kampeerspeciaalzaak van het eiland. Daar hoort uiteraard een mooie website bij!

Read More »

Krimboek

Jubileumboek De Krim 50 jaar Naar aanleiding van het 50-jarige bestaan van De Krim er is een jubileumboek gemaakt. Aan ons de eer om dit...

Read More »

Brouwerij De Boei

Bijzonder speciaalbier van Texel Bijzondere bieren verdienen een bijzondere verpakking. Dat dachten Joscha en Inge van Brouwerij De Boei ook en namen contact met ons...

Read More »

IBS

Installatieprofessionals met een dito website IBS is een begrip op Texel en met ruim 30 medewerkers een van de grotere installatiebureaus. Zo’n professioneel bedrijf vraagt...

Read More »